Alle trainingen

Windows in de klas - Office 365

Introductie

Web-based computing (‘the cloud’) is zonder twijfel de toekomst van Microsoft Office-applicaties en -technologieën. Met Office 365 werkt u ‘in the cloud’ en heeft u altijd en overal toegang tot uw e-mail, agenda’s, documenten en presentaties. U kunt overal vandaan bestanden opslaan en (be)werken. En het werkt op vrijwel elk apparaat. Pc, Mac, laptop, smartphone, etc.

Door technologische ontwikkelingen verandert onze maatschappij in economisch en sociaal opzicht. Deze hebben invloed op de werk- en leefomgeving van het individu. Dit stelt onderwijsinstellingen voor grote uitdagingen: hoe kunnen ze hun leerlingen optimaal begeleiden in deze veranderende maatschappij?

Er worden andere eisen gesteld aan het onderwijs:

 

  • Leerkrachten moeten hun leerlingen optimaal stimuleren bij het ontwikkelen van de 21st century skills.
  • Er moet meer maatwerk worden aangeboden terwijl de klassen groter worden.
  • Tijd- en plaatsonafhankelijk leren moet meer worden gestimuleerd.

 

Om te voldoen aan dit nieuwe eisenpakket dienen leerkrachten te beschikken over middelen waarmee ze hun didactische doelen bereiken. Middelen waarmee ze effectief en aantrekkelijk les kunnen geven. Middelen waarmee hun leerlingen effectief en met plezier kunnen leren. Het intensief, inventief en efficiënt inzetten van ICT-toepassingen in de klas is hier een onderdeel van. Technologie is echter geen doel op zichzelf. Het is slechts een middel om het onderwijs aan te laten sluiten bij de vaardigheden die gevraagd worden van burgers van de 21e eeuw. Naast de inzet van nieuwe technologie of concepten als gepersonaliseerd leren middels een ‘1-op-1’ leerprogramma, is er al heel veel aanwezig op de gemiddelde school, bijvoorbeeld Windows of Office-pakketten. Slimme inzet van deze programmatuur in de praktijk kan een belangrijke meerwaarde bieden; eenvoudige en mooie toepassingen die binnen handbereik en direct toepasbaar in de les zijn.

De workshop ‘Windows in de Klas’ is in nauwe samenwerking met Microsoft ontwikkeld om u kennis te laten maken met de nieuwste ontwikkelingen in het onderwijs. U ontdekt daarom dan ook de vele Microsoft producten en technologieën, waarmee leerlingen het beste uit zichzelf kunnen halen.

Trainingsaanbod

Wat komt er aan bod?

  • Presentatie "veranderingen in de samenleving”: inspiratie m.b.t. 21st Century Skills
  • Wat is "the cloud”
  • Hoe werkt Windows 8/10, tips & trucs
  • Kennismaken met OneDrive, Office WEB apps
  • Samenwerken met OneNote
Aantal personen: minimaal 6
Duur: 2 á 2,5 uur
Extra: indien gewenst nemen wij zelf een aantal Windows devices mee incl. draadloze voorziening

Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Evaluatieformulier
Ons aanbod is gevalideerd door registerleraar.nl