Alle trainingen

Overzichttraining platformen

Introductie

Een van de grote(re) ontwikkelingen waar scholen/instellingen nu volop mee bezig zijn is de implementatie van mobiele apparaten, maar zeker ook die van Apple, G-Suite en Office 365; de keuze tussen een van deze platformen of de worsteling in hoeverre de platformen geïmplementeerd kunnen/moeten worden binnen de organisatie. Ook een stuk bewustwording van de vele mogelijkheden en een schets wat ons onderwijs te wachten staat is iets waarvan wij merken dat er veel vraag is binnen het onderwijs.
Deze training is een startpunt voor scholen die overwegen te gaan werken met een, of meerdere van deze platformen. Vanuit de vragen die leven geven we zo goed mogelijk antwoord en bespreken we de verschillende (tablet) platformen en hoe ze aansluiten op uw wensen. De mogelijkheden van de verschillende systemen zijn overweldigend.

Deze training helpt u om aan het begin van uw tablet traject weloverwogen keuzes te maken. De sterktes en zwaktes van ieder systeem komen aan bod. We bespreken de mogelijkheden voor beheer en aansluiting op het bestaande netwerk slechts beknopt, want dit is geen technische training. Deze training is een praktische kennismaking met de drie belangrijkste platformen in het onderwijs: Windows 10, Apple iPads en Google Chromebooks inclusief Google Apps for Education (G-Suite) en Google Classroom. We gaan op ieder systeem zelf aan de slag om te ervaren hoe dit bijdraagt aan het onderwijs.Aan het einde van de training heeft u een beeld van de mogelijkheden van ieder  platform. U kunt dan een keuze maken die aansluit op uw onderwijsdoelstelling

Interessant voor leerkrachten, maar ook zeker bestemd voor directies en ict’ers die zoekende zijn of zich breder willen oriënteren. In een vervolgsessie kunnen we een specifiek platform uitdiepen. Deze sessie wordt in een maatwerktraject aangeboden in een training die bij u op school plaatsvindt. Na deze training heeft u genoeg handvatten en een goed beeld welk platform het beste aansluit bij uw school.

Trainingsaanbod

Wat komt er aan bod?

  • Verschillende platformen: Android, iOS, Chromebooks, Windows (8/)10 / Office 365
  • Hoe verhoudt de visie van de verschillende platform aanbieders zich ten opzichte van de visie van de school? Wat zijn de voors en tegens om ze te gebruiken?
  • Beheer: waar dient de school rekening mee te houden?
  • Hoe richt u uw platform in naar eigen smaak
  • Zelf aan de slag met de platformen Apple, Office 365 en Google Chromebooks (G-Suite)
  • Evaluatie: welk platform past het beste bij uw school?
Aantal personen: maximaal 12-15
Duur: 2 à 2,5 uur
Extra: het is handig om een draadloze verbinding te hebben. Heeft u die niet? Laat het ons weten dan verzorgen wij die.

Algemene Voorwaarden | Privacy verklaring | Evaluatieformulier
Ons aanbod is gevalideerd door registerleraar.nl